Timjan- och honungsbakad fetaost

Timjan- och honungsbakad fetaost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Timjan- och honungsbakad fetaost

5 ingredienser

25 m

Min favoriträtt den här sommaren. Lagar sig själv i ugnen medan du ligger i solstolen. Och det bästa med fetaost är att de har nästan världens längsta hållbarhet så man kan alltid ha ett par paket i kylen. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 200 g fetaost
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryt fetaosten i 4-5 bitar och lägg i en liten ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Skiva vitlöken och repa timjanen och lägg över osten.
  3. Grädda i 20 minuter. Servera med sallad och eventuellt nypotatis.