Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås

Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås

13 ingredienser

1 h

Den hemliga ingrediensen i Tommys fantastiska rabarberpaj är flingsalt och att servera hemgjord vaniljsås till.

Ingredienser

portioner paj
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 0,5-1 tsk flingsalt
  • 1 kg rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse

vaniljsås

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Gör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt.
  2. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker och maizenan.
  3. Häll på smulorna och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter.

Vaniljsås

  1. Blanda samtliga ingredienser och koka upp försiktigt under vispning, sila genom sil och kyl ned eller servera direkt.