Spaghetti vongole

15 min + 1 h
4
spaghetti vongole
Foto: tv4
15 min + 1 h
4

Du behöver

  • 0,5 kg vongolemusslor
  • salt
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 2 dl vitt vin
  • 10 cocktailtomater, delade i fyra delar
  • 6 små röda torkade chili
  • 320 g rustichella d´Abruzzo spaghetti
  • 2 msk persilja, strimlad

Gör så här

  1. Lägg vongolemusslorna i kallt vatten med en näve havssalt. Låt dem ligga i ca 1 timme, skölj sedan vongolemusslorna ordentligt under rinnande vatten.
  2. Skala och skiva vitlök.
  3. Värm olja i en kastrull, häll i musslor, därefter vitlöken, vitt vin och täck med lock, låt det koka i 30 sekunder, häll sedan i tomaterna, smaka av med salt och chili.
  4. Koka pastan i saltat vatten, sila av den riktigt al dente, vänd ner pastan i vongolesåsen. Tillsätt persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept