Smörstekt abborre med gräddiga kantareller

30 min
4
Spela video Smörstekt abborre
Foto: tv4

Malin Söderström bjuder på smörstekt abborre med gräddstuvade kantareller och krispiga grönsaker.

28 april 2014
30 min
4

Du behöver

  • 500 g byxad abborrefilé
  • mjöl
  • salt, vitpeppar från kvarn
  • smör
  • matolja
  • citronskal, rivet
  • ev vitlök och timjan

Gräddiga kantareller

  • ca 1 kg kantareller, putsade och klara
  • 1 gul lök
  • smör
  • salt och peppar
  • grädde
  • rosmarin

Servering

  • kokt småpotatis
  • tunt hyvlade grönsaker

Gör så här

  1. Abborre
    Skölj den skinndragna abborren och gnid in den med lite citronskal.
  2. Salta, peppra och vänd i mjöl. Stek sakta i generöst med smör och lite olja, låt gärna en kvist timjan och vitlöksklyfta gå med i fettet.
  3. Ös under stekningen.
  4. Kantareller
    Finhacka löken.
  5. Torrstek kantarellerna så att vätskan dunstar.
  6. Mjukstek löken i smör och lägg i kantarellerna, låt steka samman och få fin färg.
    Krydda med salt, peppar och slå på grädde och låt puttra ihop.
  7. Servering
    Servera den nystekta abborren med gräddiga kantareller och gärna nykokt småpotatis. Tunt hyvlade grönsaker är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept