Torskrygg med parmesanhollandaise

Torskrygg
Foto: tv4
Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt

Torskrygg med parmesanhollandaise

7 ingredienser

30 min

Kokt torskrygg som serveras med en räk- och parmesanhollandaise samt kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg torskrygg
  • salt
  • 4 äggulor
  • 200 g smör
  • 200-300 g skalade räkor
  • parmesanost
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Lägg torsken i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker torsken. Ta ur torsken och koka upp vattnet med 4-5 msk salt, se till att det kokar ordentligt. Lägg i torsken och låt det koka upp i 5-10 sekunder. På med lock och låt den stå i 6-7 min.

Parmesanhollandaise

  1. Smält smöret. Vispa äggulor och lite, lite vatten och citronsaft så de blir fasta och släta. Häll i dijonsenap och vitvinsvinäger.
  2. Vispa på svag värme, tills det är fingervarmt. När smöret och äggulorna har samma värme, vispa försiktigt i smöret under omrörning. Smaka av med salt och peppar och dill.
  3. Riv i ca 2 matskedar parmesan, krydda med lite cayennepeppar. Sist i med räkorna.
  4. Servera med kokt potatis och riven pepparrot.