Räk- och avokadosallad med koriandercrackers

45 min
4
Räk- och avokadosallad med koriandercrackers, syrad rödlök och chilimajonnäs
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Räk- och avokadosallad

  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk rödlök, finhackad (10 gram)
  • 1 msk sticklök, tunt skivad (10 gram)
  • 0,5 röd spansk peppar, finhackad (10 gram)
  • 1 avokado, skuren i mindre bitar (150 gram)
  • 3 klyftor vitlök, rostade i ugn i 30 minuter på 150 grader värme
  • 1 tsk limejuice (1 lime)
  • salt och vitpeppar på kvarn
  • 3 jordärtsskockor, tunt skivade och snabbt uppkokta i saltat vatten (100 gram)
  • 1 morot, tunt skivad och snabbt uppkokt i saltat vatten (100 gram)

Koriandercrackers

  • 8 vårrulleark
  • 3 äggulor
  • 2 msk strimlad koriander
  • 2 msk solrosolja
  • salt och vitpeppar på kvarn

Chilimajonnäs

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2,5 dl solrosolja
  • 0,5 tsk citron
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 tsk srirachasås
  • salt och vitpeppar på kvarn

Syrad rödlök

  • 8 röda steklökar (en liten rödlök)
  • 2 msk socker
  • 2 msk ättika
  • salt och vitpeppar på kvarn

Garnering

  • röd shisokrasse
  • lökgroddar
  • sparrisgroddar
  • ostronblad
  • korianderolja

Gör så här

  1. Sallad
    Blanda samtliga ingredienser försiktigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  2. Koriandercrackers
    Pensla samtliga ark med äggula. Lägg på koriander på fyra ark. Salta och peppra. Lägg ihop arken två och två. Baka av arken i 150-gradig ugn i 15 minuter.
  3. Majonnäs
    Blanda äggula och senap. Vispa i oljan i en jämn och fin stråle. Tillsätt citronen och grädden. Smaksätt med sriracha, salt och vitpeppar.
  4. Syrad rödlök
    Skala löken och dela den på längden. Plocka ut små ”lökbåtar”. Koka dessa hastigt i saltat vatten. Blanda ihop socker och vinäger. Lägg den varma löken i ättikslagen. Salta och peppra vid behov.
  5. Lägg upp på tallrik och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept