Grillad hoisinkyckling

Grillad hoisinkyckling
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad hoisinkyckling

7 ingredienser

40 minuter + 2 timmar

Superenkelt recept på grillad kyckling med urgod hoisinmarinad! Varför inte ta med på picknicken? Grillade kycklingben är perfekt utflyktsmat. Recept från boken Till sommaren - Mat för många

Läs mer om boken

Till sommaren - mat för många

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår

marinad

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål.
  2. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingen.
  3. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under marineringen.
  4. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion.
  5. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills de är helt genomstekta.
  6. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.