Grillad hoisinkyckling

40 minuter + 2 timmar
4
Grillad hoisinkyckling
Foto: Åsa Dahlgren

Superenkelt recept på grillad kyckling med urgod hoisinmarinad! Varför inte ta med på picknicken? Grillade kycklingben är perfekt utflyktsmat. Recept från boken Till sommaren - Mat för många

Läs mer om boken

Till sommaren - mat för många


16 maj 2012
40 minuter + 2 timmar
4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår

Marinad

  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 msk ljus soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål.
  2. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingen.
  3. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under marineringen.
  4. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion.
  5. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills de är helt genomstekta.
  6. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept