Fisherman tacos på grillad lax

40 min
4
Grilla lax
Foto: Åsa Dahlgren
40 min
4

Du behöver

  • 500 g laxsida med skinn
  • salt
  • svartpeppar

Marinad

  • 5 st lagerblad
  • 0,5 dl neutral olja, t.ex. majsolja
  • 1 st lime, skal och saft (gärna ekologisk)
  • 1 dl koriander, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 3 krm cayennepeppar

Mangosalsa

  • 250 g fryst och tinad mango
  • 1,5 st tomat
  • ca 0,5 st chili, urkärnad
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 1,5 msk limesaft
  • 1 st lime, skalet

Gör så här

  1. Smula eller mortla lagerbladen till marinaden fint. Blanda dem med resten av ingredienserna i en liten bunke.
  2. Lägg laxen i en liten form, massera in marinaden på laxens ovansida. Täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i högst 20 minuter.
  3. Gör mangosalsan under tiden. Lägg den tärnade mangon i en skål.
  4. Kärna ur tomaterna med en sked och strimla resten fint.
  5. Strimla även chilin.
  6. Rör ner alltsammans i skålen tillsammans med koriander samt limesaft och skal.
  7. Krydda med salt och svartpeppar.
  8. Krydda laxen med salt och svartpeppar och grilla den med skinnsidan neråt över het glöd i 7–9 minuter, eller tills köttet är genomlagat och flikar sig när du petar i det med en gaffel.
  9. Servera laxen i tacoskal med mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept