Kalasig romdessert

kalasig romdessert
Foto: tv4

Kalasig romdessert

Av: Thord - Mjölby

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

4 h

En vuxen dessert med kaffe, rom och två sorters choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Den söta gräddlikören Amarula Cream rundar av den spritiga smaken i desserten och passar utmärkt till smaker av kaffe och choklad.

Ingredienser

portioner
  • 12 savoiardikex
  • 1,5 dl kaffe, starkt
  • 4 cl mörk rom
  • 3 äggulor
  • 0,25 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit bakchoklad
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda kaffe och rom.
  2. Fördela savoiardikexen i glas eller 4 skålar. Dränk kexen med kaffe- och romblandningen.
  3. Vispa grädden separat, ganska hårt.
  4. Skär den vita chokladen i små bitar och rör ned i grädden.
  5. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum (ca: 2 min).
  6. Rör ner äggblandningen i grädden och klicka över de dränkta kexen.
  7. Ställ i kyl ca 4 timmar innan servering.
  8. Riv den mörka chokladen och garnera desserten. Om du vill, kan du smälta chokladen och göra t.ex chokladhjärtan att garnera med.