Thomas snittar med oxfilé och tomatsalsa

5

Du behöver

  • 1 baguette
  • 500 g oxfilé
  • svartpeppar
  • salt
  • tomatsalsa
  • 500 g tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 10 basilikablad
  • 10 myntablad
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. (Ca 10 snittar)
  2. Krydda oxfilén med svartpepparoch salt. Stek i het stekpanna, två minuter på varje sida, totalt åtta minuter. Skiva oxfilén och lägg den på baguetten som skivats tunt, penslats med olivolja och rostats gyllenbruna i 225 grader varm ugn.
  3. Skär tomaterna i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  4. Sockra och salta.
  5. Ställ in tomaterna i ungen, 160 grader i 40 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Blanda tomaterna, hackad basilika och mynta i en skål.
  8. Blanda i balsamvinäger.
  9. Toppa oxfilén med en klick tomatsalsa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept