Thomas Skärgårdspaella

2

Du behöver

  • olja till stekningen
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl långkornigt ris
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 paprikor
  • 1 dl ärtor
  • 200 g fisk
  • Räkor och citron för garnering

Gör så här

  1. Fräs den gula löken och den pressade vitlöksklyftan i oljan.
  2. Häll på riset och låt det dra tillsammans med lök, vitlök och olja.
  3. Rör om.
  4. När riset fått en gulare ton och ser genomskinligt ut häller du på fiskbuljongen.
  5. Tillsätt saffran.
  6. Lägg i grönsakerna och låt dem mjukna, men bibehålla tuggmotståndet.
  7. Lägg i fisken.
  8. När fisken är färdig, garnera med räkor och citron.
  9. Servera direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept