Thomas rabarber och jordgubbsefterrätt

4

Du behöver

  • g rabarber
  • Valfri mängd jordgubbar
  • 0,5 apelsin
  • g socker
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0,5 dl hackade mandlar, nötter eller mandelbiskvier

Gör så här

  1. Koka upp lagen, bestående av vatten, socker och pressad apelsin, till sockret löst sig.
  2. Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i 2 cm stora bitar.
  3. Lägg ned rabarberbitarna i lagen och låt dem sjuda i ca 3 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande håller ihop.
  4. Häll upp i en skål och låt svalna.
  5. Vispa grädden och rör ihop den med den grekiska yoghurten.
  6. Dela vaniljstången och skrapa ur den.
  7. Blanda innanmätet med lite socker och blanda med gräddyoghurten.
  8. Dela jordgubbarna och blanda med den avsvalnande rabarbern.
  9. Blanda kardemumman och nötterna.
  10. Servera i glas. Lägg först i gräddyoghurten, sedan lite av nöt och kardemummablandningen. Toppa med rabarber, jordgubbar och lite av lagen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept