Thomas plockmat

6

Du behöver

  • 2 burkar Kikärtor
  • saften av en citron
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl olivolja
  • cayennepeppar
  • havssalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • sötmandel
  • solrosfrön
  • Kikärtor
  • olivolja
  • havssalt
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 3 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • svartpeppar
  • salt
  • färsk persilja
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Hummus
  2. Blanda två burkar kikärtor, saften av en citron, fyra matskedar rostade sesamfrön, en dcl olivolja, cayennepeppar, havssalt och fyra vitlöksklyftor (spara 2 msk rostade sesamfrön till dekoration) i en mixer. Lägg upp i en skål, toppa med de sparade sesamfröna och persilja.
  3. Rostad nötblandning
  4. Skölj av kikärtorna. Lägg upp valfri mängd sötmandel, solrosfrön och kikärtor i en långpanna. Rosta i ugnen, 250 grader, i 5-10 minuter. Ringla över olivolja och havssalt.
  5. Marinerade kronärtskockshjärtan
  6. Riv skalet från de två citroner, dela, pressa och spara citronjuicen. Dela kronärtskockshjärtana i 4 delar. Blanda ihop i en skål med tre dl olivolja, två hackade vitlöksklyftor, saften från två citroner, hackad färsk persilja och timjan, svartpeppar och salt. Marinera över natten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept