Thomas matmuffins med chévre, röd lök och soltorkade tomater

8

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1 dl olivolja
  • 1 ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g chèvreost i rulle
  • 1 stor röd lök, skuren i tunna skivor som halverats
  • 8 stora soltorkade tomater som fått ligga och dra i vatten och olja

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser med basilikan i en stor skål.
  2. Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja.
  3. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ned äggblandningen.
  4. Fördela smeten i smorda metallformar eller pappersformar och fyll dem till ca 1 ½ cm under övre formkanten.
  5. Gör sedan fyllningen genom att vispa ägget och blanda i kesellan och tomatpurén.
  6. Gör en fördjupning i varje muffins med en sked och lägg i fyllningen. Det gör ingenting om lite fyllning rinner över på muffinssmeten.
  7. Stick ned en lökskiva, en tomat och en ostbit i varje muffins.
  8. Grädda ca 30 minuter i 180 grader för stora muffins och något mindre för små.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept