Grillad kålrot med ingefärspuré och krassemarinad

4

Du behöver

  • 400 g kålrot
  • 150 g potatis
  • 25 g smör
  • salt, peppar
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 msk sirap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Skala och skiva kålroten i cm-tjocka skivor, 2 per person. Koka dem lätt i saltat vatten.
  2. Koka resten av kålrotsbitarna med potatis. Pressa till puré. Lägg i en klick smör, salt, peppar och riven ingefära.
  3. Citronmarinad: Blanda sirap, drygt hälften av oljan, citronsaft och lite salt.
  4. Pensla de lättkokta skivorna kålrot med återstoden av oljan och grilla på ett järn.
  5. Uppläggning: Gör en bakelse med en grillad skiva i botten, puré ovanpå och en skiva på toppen. Strö klippt krasse runt och häll över citronmarinaden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept