Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad

4

Du behöver

  • 2 st stora rödbetor
  • 600 g torskfilé
  • 1,5 st hackat kryddgrönt t ex persilja, dill, dragon, körvel
  • salt, peppar
  • 5 st sardellfiléer
  • 2 st syrliga äpplen
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • potatis

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
  2. Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt. Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över. Ställ in formen i ugn på ca 100°C, ca 30 min.
  3. Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöken, därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av.
  4. Servera torsken med rödbetssalladen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept