Sallad på couscous, fänkål och gurka

4

Du behöver

  • 1 dl couscous
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 2 st limefrukter
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 2 st tomater
  • 0,5 dl vitt vin, typ Sauvignon blanc
  • 0,5 dl olivolja, italiensk
  • salt, peppar, färsk dragon
  • ev lite socker

Gör så här

  1. Koka couscous och vänd sedan den kokta couscousen till en smidig formbar sallad med hjälp av vitt vin, lite limesaft och olivoljan. Smaksätt med salt, peppar och en av schalottenlökarna.
  2. Skölj alla grönsaker väl. Hyvla fänkålen på skärmaskin eller med osthyvel. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Hyvla gurkan på samma sätt som fänkålen. Flå tomaterna och ta bort kärnhuset, dela dem i små bitar.
  3. Riv av det yttersta skalet av limen och pressa sedan ur saften. Blanda med vitt vin och den andra schalottenlöken, salt, peppar, dragon och ev lite socker för att dämpa syran. Vänd ner grönsakerna i vinaigretten.
  4. Arrangera grönsaksblandning och couscous på en assiette eller i en skål. För att få en rund fin form på couscous-salladen - använd exempelvis en rund pepparkaksform.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept