Sommarrödbetor med basilikaskum

Sommarrödbetor med basilikaskum
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

I denna rätt har rödbetan huvudrollen. Den får sällskap av ett skum av basilika på tallriken. Härligt gott!

22 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g små rödbetor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl plockad basilika
  • 1 st lime, finrivet skal
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna (med skal) i lättsaltat vatten under lock i 20-25 min, beroende på storlek.
  2. Vispa äggulorna och vinet till ett hårt skum på medelstark värme. OBS! Det får inte koka för då stelnar äggulan.
  3. Skala rödbetorna medan de är varma. Marinera dem i olivolja, salt och peppar.
  4. Vänd i basilikan och limeskalet i äggskummet och smaka av med salt och peppar.
  5. Arrangera på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept