Nässelstuvad selleri med sprödbakat bröd

4

Du behöver

  • 1 l nässlor
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 hg rotselleri
  • 8 skivor bröd, tunnskurna
  • olivolja
  • smör

Gör så här

  1. Renskär sellerin och skär i 4 st 2 cm tjocka skivor. Resten av sellerin skär du i tärningar. Koka upp vatten och förväll de sköljda nässlorna. Stek sellerin i smör och låt steka färdigt i ugnen, 200°. Pensla brödskivorna med olivoljan. Lägg in dem i ugnen (samma temperatur) och baka spröda.
  2. Koka upp grädden. Krama vattnet ur nässlorna, hacka dem och lägg ner i grädden. Koka ihop och smaka av. Vänd ner selleritärningarna i stuvningen.
  3. Arrangera stuvningen på selleriplattan med bröd på toppen.
  4. Tips! Kan även ätas med en bit fisk eller kyckling till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept