Krabba i grönsaks- och kryddbuljong

4

Du behöver

  • 1 st morot
  • 0,5 st selleri
  • 1 st palsternacka
  • 1 st fänkål
  • 2 st potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 st kokta krabbor
  • salt

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i jamnstora skivor, stavar och klyftor (till exempel fänkål och selleri i klyftor). Tjocklek cirka 1-1,5 cm.
  2. Lägg allt utom krabban i en kastrull och koka sakta i cirka 20 minuter, smaka av med salt. Låt buljongen och grönsakerna stå och dra i cirka 30 minuter vid sidan av spisen.
  3. Pilla köttet ur krabborna, värm i lite buljong. Fördela i varma djupa tallrikar. Koka upp grönsakerna och fördela över krabban. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept