Gryta på blåmusslor och primörer

4

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor, tvättade och sorterade
  • 12 st vårlökar, ansade
  • 8 st färska vitlöksklyftor, halverade
  • 8 st späda morötter, sköljda och ansade
  • 100 g kantareller
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lättvispad grädde
  • 4 skivor gott ljust bröd
  • 1 knippa timjan
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ner grönsakerna i önskade bitar. Svetta dem i olivolja i en vid kastrull på svag värme i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt timjan, musslor och vinet. Låt ånga under lock ett par minuter tills musslorna öppnar sig. Tag upp musslor och grönsaker.
  2. Sila av buljongen och blås den i mixer med grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Arrangera musslorna och grönsakerna på ett fat och buljongen i en skål vid sidan om. Bjud brödet till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept