Vitchoklad- och krokantmousse

4

Du behöver

  • Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g vit choklad

Krokant:

  • 1 dl skalad mandel
  • 1 dl socker

Kryddmarinad:

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 3 st stjärnanis
  • 1 msk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Chokladmousse: Vispa grädden och crème fraichen tillsammans, ej för hårt men inte rinnig. Smält chokladen. Vänd i lite av grädden i chokladen för att jämna ut temperaturskillnaden, rör sedan i det resterande snabbt, annars finns risk att moussen skär sig. Fyll i formar varvat med krokanten. Använd overheadfilm för att få runda fina formar.
  2. Krokant: Smält sockret gyllenbrunt och vänd i mandeln, slå upp på ett smörpapper och låt svalna. Hacka det fint i mixer och strö över moussen.
  3. Kryddmarinad: Koka vatten, socker och kryddorna i 5 min. Låt svalna. Dela jordgubbarna på mitten och lägg dem i kryddlagen som ska vara kall.
  4. Servera moussen med de kryddmarinerade jordgubbarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept