Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman

Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman
Foto: TV4

Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman

Av: Thomas Blondie Lönnhammar

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Blondies hemmagjorda indiska friterade bullar med saffran. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sockerlag

  • 4 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 4 droppar rosenvatten

Deg

  • 12 dl mjölkpulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk semolinagryn
  • 1 msk smör (smält osaltat)
  • 10 gröna kardemummakapslar, frön
  • 3 dl mjölk
  • matolja, till fritering

Gör så här

  1. Värm socker och vatten på svag värme tills sockret smält. Öka värmen efter 3-4 minuter så att lagen tjocknar. Ta åt sidan, häll i rosenvatten.
  2. Häll i mjölkpulver, mjöl, bakpulver, semolinafrön. Blanda smält smör, kardemmumma och saffran i en skål. Blanda det väl med så mycket mjölk att du får en mjuk deg.
  3. Rulla degen till 20- 24 bullar. Använd handflatorna som när du rullar köttbullar. Värm oljan, kontrollera värmen med en deg bit, när den flyter upp är värmen bra.
  4. Lägg i halva bullarna fritera på medelvärme 3-4 minuter, ta upp med hålslev och låt dem rinna av. Ta sedan nästa halva av bullarna och gör samma sak. Lägg dem sedan i den varma sockerlagen. Kan serveras både kallt eller varmt.