Färska kycklingbröst med rödgrön salsa

Färska kycklingbröst med rödgrön salsa
Foto: TV4

Färska kycklingbröst med rödgrön salsa à la Bologna. Enkel och god rätt med ingredienser där smaklökarna sjunger ”give me more”...

Vintips från Thomas
Farmer´s Reserve Ranger Blend 2009 från California

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingbröst, färska
  • Salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 8 st skivor parmaskinka
  • 8 st tunna skivor ost
  • 2 dl nyriven parmesanost
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Vildris för 4 personer (se dosering på risförpackningen)
  • paprikapulver
  • smör och olja till stekning

Rödgrön salsa

  • 2 st tomater
  • 15 cm gurka
  • 1 st avokado
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, salt och peppar
  • 1 st itlöksklyfta, salt och peppar
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kycklingfilé
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela varje kycklingfilé så att du får 2 köttskivor.
  3. Lägg köttet mellan plastfilm och bulta ut det lätt.
  4. Krydda köttet med salt och peppar och vänd dem i mjöl - skaka av överflödigt mjöl.
  5. Koka upp vatten, dosera vildris för 4 personer.
  6. Koka riset på svag värme i cirka 20 minuter (se dosering och koktid på förpackningen).
  7. Bryn kycklingfiléerna i en blandning av smör och olja på hög värme tills de är nästan klara.
  8. Lägg en skink- och en ostskiva på varje köttbit.
  9. Lägg över dem i en smord ugnsfast form.
  10. Strö på parmesanost och fukta ytan med cirka 1 dl av buljongen.
  11. Pudra slutligen på rikligt med paprikapulver på osten.
  12. Sätt in köttet i mitten av ugnen cirka 20 minuter, tills osten smält och har fin färg.
  13. Salsa
    Tärna tomater, avokado och gurka (ta bort gurkans kärnhus) i centimeterstora bitar.
  14. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  15. Häll blandningen över grönsakerna och blanda väl.
  16. Servering
    Lägg upp en köttbit och en sked med vildris per tallrik.
  17. Fukta kött och vildris med den kvarvarande buljongen.
  18. Lägg ett avsköljt mindre grönt salladsblad på tallriken och toppa det med den rödgröna salsan.
  19. Servera omedelbart medan rätten är varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept