Lyxig grön ärtsoppa

Lyxig grön ärtsoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st liten rödlök
  • 1 msk smör
  • 600 g frysta gröna ärtor
  • 5-6 dl buljong
  • 1,25 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 50 g valnötter
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 2-3 skivor parmaskinka
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 nypa salt
  • 1 kryddmått vitpeppar nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka rödlöken, fräs den i lite olja i en stekpanna.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt den nyfrästa rödlöken.
  4. Tillsätt ärtorna och låt koka upp.
  5. Mixa soppan slät och fin.
  6. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  7. Smaka av med salt och peppar, var försiktig med saltet då det finns mycket sälta i skinkan.
  8. Knaperstek parmaskinkan på ett bakplåtspapper i ugnen, cirka 5 minuter.
  9. Rosta valnötterna i en torr stekpanna
  10. Hacka valnötter och parmaskinkan grovt.
  11. Rör crème fraichen så den blir rinnig (tillsätt lite mjölk vid behov).
  12. Servering
    Häll upp soppan i djupa tallrikar
  13. Lägg i pilgrimsmusslan.
  14. Toppa med parmaskinka och valnötter.
  15. Slutligen, ringla över lite crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept