Fragilité - mjuk mandelmarängstårta

Hallon
Foto: Anna Kern
10

Du behöver

Bottnar

  • 190 g mandelmassa
  • 0,5 dl mjölk
  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk mandelspån

Smörkräm

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
  • 1 dl florsocker
  • 1 st ägg

Garnering

  • florsocker att pudra över
  • hallon

Gör så här

  1. Bottnar
    Riv mandelmassan och blanda med mjölken.
  2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum.
  3. Blanda ihop skummet med mandelmassesmeten.
  4. Spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar.
  5. Strö mandelspån på en av bottnarna, den som blir toppen på tårtan.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter.
  7. Smörkräm
    Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
  8. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå.
  9. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och gärna vackra blommor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept