Smultronmoussetårta

Du behöver

  • 10 gelatinblad
  • 6 (125 g) äggulor
  • 3,5 (250 g) florsocker
  • 12,5 dl grädde
  • 500 g osötad smultronpuré dvs. mixade
  • och passerade smultron utan kärnor

Gör så här

  1. Personer – bakelser eller tårta
  2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 10 minuter.
  3. Vispa äggula och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
  4. Vispa grädden till ett fast men inte hårt skum.
  5. Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dem.
  6. Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med 1 dl av grädden.
  7. Vänd, inte vispa, försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät mousse.
  8. Häll moussen i bakelseformar eller i en 24 cm tårtform med löstagbara kanter.
  9. Täck med bakplåtspapper och ställ den i frysen.
  10. Tag loss tårtan eller bakelserna från formen (formarna) direkt då du tar moussen
  11. Ur frysen för att behålla de fina kanterna och den släta ytan.
  12. En tårta till 12 personer tinar i kylen på cirka 3 timmar.
  13. Dekorera vackert med säsongens bär och blommor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept