Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
3h 15 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 1 blad gelatin
  • 3 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g hallon
  • 1 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept