Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
3h 15 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 1 blad gelatin
  • 3 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g hallon
  • 1 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept