Smultronmoussetårta

12

Du behöver

  • 8 gelatinblad
  • 250 g florsocker
  • 500 g osötad smultronpuré dvs. mixade och passerade smultron utan kärnor
  • 1 liter grädde
  • maränger
  • 100 g / 3 st äggvitor
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dem. Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med 1 dl av grädden. Vänd, inte vispa, försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät mousse.
  3. Häll moussen i bakelseformar eller i en 24 cm tårtring med löstagbara kanter. Täck med bakplåtspapper och ställ den i frysen. Tag loss ringen eller formarna direkt då den kommer ur frysen för att behålla de fina kanterna och den släta ytan. En tårta till tolv personer tinar i kyl på ca tre timmar. Dekorera vackert med säsongens bär och blommor.
  4. Marängerna:
  5. Sätt ugnen på 90 grader.
  6. Använd en ren, torr och fettfri bunke. Vispa äggvitorna och sockret till en helt fast marängsmet, börja med en låg hastighet för att få en tätare maräng och öka sedan till mellanfart för att få ett så bra skum som möjligt. Spritsa ut till stänger och låt torka i ugnen ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept