Roslagskubb ett råg- och fruktbröd

6

Du behöver

  • 0,5 dl russin
  • 1 dl äpple, torkade
  • 1 dl aprikoser, torkade
  • 1 l vatten
  • 250 g rågkross
  • 250 g vetekross
  • 150 g linfrö
  • 100 g solrosfrö
  • 40 g vetekli
  • 1000 g vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap

Gör så här

  1. Grovhacka frukten.
  2. Koka upp vattnet, Häll det över ingredienserna och rör om till en gröt. Låt stå en timme.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Tillsätt mjöl, bikarbonat fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
  5. Rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det, men det smakar gott nybakat också..
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept