Ju färskare sallat och örter, desto intensivare grön färg och fylligare smak. Den sötsura dressingen lyfter både salladen och köttet till oanade höjder.
Dressing: Skär chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Blanda limesaften med chili, soja, socker, fisksås och limeskal.
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda samman soja, vitlök och limesaft till en marinad. Marinera köttet i den i 10 minuter. Grilla köttet i 2 minuter på var sida, täck över det och ställ åt sidan. Vill du eller dina gäster ha köttet mer genomstekt låter du det ligga längre på grillen eller i grillpannan.
Riv sallatsbladen i mindre bitar. Skiva gurkan. Fördela sallat, pak choy, örter och gurka på tallrikar. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Ringla över dressingen och servera genast.