Thaisallad med biff

Thaisallad med biff
Foto: TV4

Ju färskare sallat och örter, desto intensivare grön färg och fylligare smak. Den sötsura dressingen lyfter både salladen och köttet till oanade höjder.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad limesaft
  • 150 g blandade sallatsblad
  • 1 gurka
  • 1 dl strimlad pak choy
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Dressing:
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk pressad limesaft
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk thailändsk fisksås
  • 1 tsk finrivet limeskal

Gör så här

  1. Dressing: Skär chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Blanda limesaften med chili, soja, socker, fisksås och limeskal.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda samman soja, vitlök och limesaft till en marinad. Marinera köttet i den i 10 minuter. Grilla köttet i 2 minuter på var sida, täck över det och ställ åt sidan. Vill du eller dina gäster ha köttet mer genomstekt låter du det ligga längre på grillen eller i grillpannan.
  3. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Skiva gurkan. Fördela sallat, pak choy, örter och gurka på tallrikar. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Ringla över dressingen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept