Thaikryddade blåmusslor

Thaikryddade blåmusslor
Foto: TV4

Heta och helt underbara blir vanliga blåmusslor om man kokar dem med heta thailändska kryddor. Ta vara på den smakrika buljongen och droppa den över en skål jasminris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor med skal
  • 1 spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackade stjälkar eller rötter av koriander
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 2 limeblad (kaffir)
  • 0,5 kruka färsk basilika

Till servering:

  • kokt jasminris

Gör så här

  1. Skala vitlöken och skär den och chilin i mindre bitar. Stöt chili, vitlök och koriander i en mortel till ett grovt mos. Fräs kryddblandningen några minuter i olja. Droppa i ostron- och fisksås. Lägg eventuellt i kaffirbladen. Rör om och dra från värmen.
  2. Knacka öppna musslor hårt i diskbänken. Om de inte sluter sig är de oanvändbara och ska slängas. Lägg de slutna musslorna i grytan.
  3. Häll på 2 dl vatten. Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter. Servera musslorna med skysåsen och kokt ris. Dekorera med färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept