Thaikryddad rödbets- och fetaostsallad

Thaikryddad rödbets- och fetaostsallad
Foto: TV4

Kombinationen av den smuliga, salta osten och de mjuka, söta betorna ger en härlig kontrast i både smak och konsistens. Hittar du inte galangarot kan du använda färsk ingefära i stället. Den smakar inte riktigt likadant men används på samma sätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 stora rödbetor
  • 200 g fetaost
  • 3 cm galangarot
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 4 limeblad
  • 4 msk pressad limesaft
  • 1 dl strösocker

Chilivinägrett:

  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 4 msk pressad limesaft
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Chilivinägrett: Pressa saften ur lime och apelsin. Blanda sambal oelek, limesaft, apelsinsaft och soja. Tillsätt olivoljan, lite i taget, under vispning. Ställ kallt till servering.
  2. Skala och dela rödbetorna i åtta klyftor var. Skala och skiva galangaroten. Krossa och hacka citrongräset i grova bitar och strimla limebladen. Lägg rödbetor, limesaft, socker, limeblad, galangarot och citrongräs i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och låt sjuda under lock tills rödbetorna mjuknat, 15–20 minuter.
  3. Häll av rödbetorna i ett durkslag och låt dem svalna. Lägg dem i en skål, smula över fetaost och blanda ner chilivinägretten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept