Thaikryddad kyckling med glasnudlar

Thaikryddad kyckling med glasnudlar
Foto: TV4

Det här är en enkel och snabblagad rätt. Enda kruxet är att kycklingen ska marinera över natten. Annars är det här en perfekt fredagsrätt som blir väldigt elegant på kort tid.

6 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g strimlat kycklingkött
  • Marinad:
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 msk pressa citronsaft
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ostronsås
  • salt och malen vitpeppar
  • Nudlar:
  • 300 g glasnudlar
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 0,5 rödlök
  • 100 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skala och riv ingefäran. Blanda samman sweet chili-sås, rapsolja, vitlök, ingefära, citronsaft, soja och ostronsås. Krydda med salt och peppar. Lägg i kycklingstrimlorna och marinera över natten.
  2. Lägg glasnudlarna i blöt i vatten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten och rödlöken. Snoppa sockerärterna. Strimla paprika och zucchini. Hetta upp en wokpanna. Bryn kycklingstrimlorna hastigt i olja. Vänd ner de strimlade grönsakerna. Låt nudlarna rinna av i durkslag.
  3. Slå grädden i pannan, lägg ner nudlarna och låt koka ihop. Krydda med lite av marinaden, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept