Thaikryddad kalkonfilé på spett

Thaikryddad kalkonfilé på spett
Foto: TV4

I Thailand serverar man ofta fågel på spett. Här kommer ett recept på kalkonfilé med thailändsk kryddning. Servera som varmrätt med kokt ris och sweet chilisås. Spetten passar även som drinktilltugg eller bufférätt. Ostronsås hittar du på hyllan för asiatiska matvaror i välsorterade livsmedelsaffärer.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk ostronsås
  • 2 vitlökskyftor

Du behöver också:

  • träspett

Gör så här

  1. Skär köttet i platta längder. Trä upp det på träspetten. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet. Blanda samman ingefära, hackad chili, olja och ostronsås. Pressa ner vitlöken. Pensla spetten med marinaden.
  2. Grilla i grillpanna eller på träkolsgrill 3 minuter per sida. Du kan också steka i 275° ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept