Thaikryddad gryta med kycklingfilé

Thaikryddad gryta med kycklingfilé
Foto: TV4

Den här grytan mår bara fint av att lagas dagen före och stå till sig över natten. Gott till är jasminris.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg kycklingfilé
  • olja att bryna i
  • 1 citrongräs
  • 4 tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk fint hackad färsk ingefära
  • 2 spansk peppar
  • 4 msk socker
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt jasminris
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skär citrongräset i mindre bitar, hacka tomaterna och skala och hacka vitlöksklyftorna, löken och ingefäran fint. Dela den spanska pepparn på längden, kärna ur och strimla den fint.
  2. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda skivor tvärs över. Bryn dem i olja och lyft över i en gryta. Bryn även lök och vitlök och lägg över. Tillsätt citrongräs, tomater, ingefära och spansk peppar. Rör ner socker, currypasta, kokosmjölk och tomatpuré. Häll på vattnet och krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme i 10 minuter. Servera med matlagningsyoghurt och jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept