Thaikryddad fläskfilé med stekt ris

Thaikryddad fläskfilé med stekt ris
Foto: TV4

Bjud på middag med thailändsk inspiration. Vill du göra receptet lite magrare kan du pröva lätt-kokosmjölk.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 0,5 msk ingefära
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk köttbuljong
  • smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar

Stekt ris:

  • 4 portioner kokt kallt ris
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl fintärnad paprika, olika färger
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlök och ingefära.
  2. Bryn köttet i het panna. Fräs vitlök, ingefära och purjolök i lite smör. Fyll på med kokosmjölk, yoghurt, sambal och buljong och låt koka upp. Lägg i köttet och låt sjuda någon minut, krydda med salt och peppar.
  3. Ris: Ansa, skölj och strimla purjon, fintärna paprikan och finhacka vitlök och ingefära. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, krydda med soja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept