Thaigryta med torsk och citrongräs

25 m
4
Thaigryta med torsk och citrongräs
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • matolja, att steka i
  • 800 g kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 citrongräs
  • 3 msk ingefära, riven
  • 1 kruka koriander, stjälkar finhackade och blad plockade
  • 2 röda chili, tunt skivade
  • 2 lime, zest och juice
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk ljust muscavadosocker
  • 1 näve haricots verts
  • 1 näve gröna ärtor
  • 700 g torskrygg, i stora munsbitar
  • jasminris, till servering

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök och vitlök mjukt i en traktörpanna med lock. Häll i kokosmjölk.
  2. Ta bort och släng det yttersta, torra laget på citrongräset. Banka citrongräset för att få ut alla smaker och hacka mycket fint. Lägg i citrongräs, ingefära, korianderstjälkar, 1 skivad röd chili (spara den andra till topping), rivet limeskal, fisksås och socker i pannan och låt få ett rejält uppkok.
  3. Tillsätt pressad lime och smaka av med ev mer fisksås eller salt.
  4. Tillsätt haricots verts, ärtor och torsk. Dra av från värmen och låt stå 5-7 minuter.
  5. Strössla över korianderblad och tunt skivad chili. Servera genast med jasminris!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept