Thaicurry med grönsaker

Thaicurry med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Thaicurry med grönsaker

14 ingredienser

Här är alla favoritsmaker samlade på en tallrik i en härlig sås av kokosmjölk. Potatisen i curryn ger extra mättnad. Servera med jasminris och gärna en god linssallad.

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk grön thaicurrypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 fänkål
  • 0,5 blomkål
  • 0,5 zucchini
  • 4 potatisar
  • 1 knippa vårlök
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk fisksås

Gör så här

  1. Dela blomkålen i buketter. Skär fänkål, zucchini och paprika i strimlor. Skala och strimla den röda löken. Strimla vårlöken. Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek först currypastan någon minut. Häll på kokosmjölken. Lägg i fänkål och blomkål först. Låt koka i 10 minuter.
  2. Skala potatisarna. Dela dem på längden. Spä grytan med buljongen till lagom konsistens. Lägg i zucchini, potatis, vårlök, rödlök och paprika. Koka på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Pressa ner vitlöken och rör om. Smaksätt med strimlad koriander, salt och peppar.