Thaicurry med grönsaker

Thaicurry med grönsaker
Foto: TV4

Här är alla favoritsmaker samlade på en tallrik i en härlig sås av kokosmjölk. Potatisen i curryn ger extra mättnad. Servera med jasminris och gärna en god linssallad.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 tsk grön thaicurrypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 fänkål
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 0,5 zucchini
  • 4 potatisar
  • 1 knippa vårlök
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1 tsk thailändsk fisksås

Gör så här

  1. Dela blomkålen i buketter. Skär fänkål, zucchini och paprika i strimlor. Skala och strimla den röda löken. Strimla vårlöken. Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek först currypastan någon minut. Häll på kokosmjölken. Lägg i fänkål och blomkål först. Låt koka i 10 minuter.
  2. Skala potatisarna. Dela dem på längden. Spä grytan med buljongen till lagom konsistens. Lägg i zucchini, potatis, vårlök, rödlök och paprika. Koka på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Pressa ner vitlöken och rör om. Smaksätt med strimlad koriander, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept