Thaicurry med fläskkött och kokosmjölk

Thaicurry med fläskkött och kokosmjölk
Foto: TV4

Det doftar ljuvligt i hela huset när man fräser thaicurrypasta! Den goda och lättlagade grytan passar för både vardag och fest. Uteslut kött om du är vego. Servera med jasminris eller vanligt parboiled ris.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färskt bogfläsk
  • 1 tsk grön thaicurrypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 0,5 zucchini
  • 1 knippa vårlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk thailändsk fisksås
  • 1 knippa färsk koriander

Gör så här

  1. Skär bogfläsk i bitar. Strimla fänkål och zucchini. Pressa vitlöken. Fräs alltsammans i lite olja. Rör ned kokosmjölk, thaicurrypasta och buljong.
  2. Låt sjuda i 2 minuter. Strimla vårlöken, tillsätt den tillsammans med finhackad koriander och fisksås. Koka upp och smaka av.
  3. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen. Servera med jasminris, parboiled eller nudlar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept