Thai kycklinggryta med kokosmjölk

Thai kycklinggryta med kokosmjölk
Foto: TV4

Har du inte alla ingredienser hemma till denna kycklinggryta så improvisera eller använd bara grön curry paste och koksmjölk. Vill du smaksätta riset så använd röd paprika eller kajennpeppar.

6 maj 2010
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad:
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk green curry paste
  • 2 msk sweet chili sås
  • 2 msk oyster sås
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 lime, fint rivet skal och saft
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Grönsaker:
  • Färsklök, koriander och broccoli

Gör så här

  1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
  3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
  4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept