Thai kycklinggryta med kokosmjölk

Thai kycklinggryta med kokosmjölk
Foto: TV4

Har du inte alla ingredienser hemma till denna kycklinggryta så improvisera eller använd bara grön curry paste och koksmjölk. Vill du smaksätta riset så använd röd paprika eller kajennpeppar.

6 maj 2010
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad:
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk green curry paste
  • 2 msk sweet chili sås
  • 2 msk oyster sås
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 lime, fint rivet skal och saft
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Grönsaker:
  • Färsklök, koriander och broccoli

Gör så här

  1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
  3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
  4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept