Thai chicken patties med krispig kålsallad

koket.se
Thai chicken patties med krispig kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Thai chicken patties med krispig kålsallad

20 ingredienser

30 m

Kryddiga biffar på kycklingfärs, haricots verts och röd curry. Servera med fräsch och krispig kålsallad med jordnötter och rädisor.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

sallad

  • 1 klyfta spetskål, tunt strimlad
  • 0,5 gurka, urkärnad och hyvlad (gärna med mandolin)
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 100 g rädisa, hyvlade
  • 1 msk fisksås
  • 3 tsk strösocker
  • 1 limefrukt, pressad saft och riven zest
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 knippe koriander

Biffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 citrongräs, yttersta skalet borttaget och resten mycket finhackat
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 12 haricots verts, tunt skivade
  • neutral matolja, att steka i

Servering

  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Blanda dressingen till salladen genom att röra samman fisksås, socker, limesaft och vitlök. Häll den över kål, gurka och rädisor och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör biffarna. Toppa med koriander och jordnötter först vid servering.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma små biffar och stek i en stekpanna täckt med matolja. Stek alla tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera de heta kycklingbiffarna med den krispiga salladen och ångande jasminris.