Texas style chicken

koket.se
Texas style chicken
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Texas style chicken

20 ingredienser

45 m

Smidig allt på en plåt-rätt med kryddiga kycklingklubbor och rostade rotfrukter. Servera med snabb dijonmajonnäs och färsk koriander.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färska kycklingklubbor

Kryddblandning

  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Rotfrukter

  • 500 g sötpotatis
  • 500 g fast potatis
  • neutral olja
  • salt
  • 1 kruka koriander

Dijonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Ta ut kycklingen i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft.
  2. Blanda samman ingredienserna till den blöta kryddblandningen.
  3. Lägg kycklingen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper (på ena sidan så du har plats för rotfrukterna bredvid på plåten) och blanda runt med kryddblandningen. Har du tid kan detta med fördel göras kvällen innan och låta kycklingen marinera i kylskåp i kryddblandningen. Men har du bråttom kan du tillaga kycklingen direkt också.
  4. Skala sötpotatis och eventuellt potatis och skär i tunna stavar, ca 1,5 cm tjocka. Lägg på ugnsplåten vid sidan av kycklingen. Ringla lite olja över och sväng runt med salt.
  5. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är genomlagad och rotfrukterna har fått färg.
  6. Rör under tiden samman alla ingredienser till majonnäsen.
  7. Hacka koriandern och avsluta med att strö den över de rostade rotfrukterna precis innan servering.