Tequilarimmad grillad torskrygg med fänkålsmargaritasallad

ca 1 h
4
Från Nyhetsmorgon

En riktigt lätt och somrig maträtt med grillad fisk som serveras med en lätt och fräsch sallad. Salladen har en bas på tunnhyvlad fänkål med ingredienser hämtade från den klassiska margaritan, apelsinklyftor samt en tequila- och limedressing. /Ludvig

Dryckestips: Cono sur, single vineyard chardonnay652201

3 juli 2015
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

  • 800 g färsk ryggfilé av torsk
  • 1 dl salt
  • 1 dl tequila silver
  • 1 l vatten
  • 2 stora huvuden fänkål
  • 3 apelsiner
  • 2 stjälkar salladslök
  • 3 limefrukter
  • 2 msk tequila silver
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop salt, tequila och vatten till en rimmningslag av och lägg ned ryggfilén, skinna fisken först om den inte redan är skinnfri. Låt rimma ca 40 min.
  2. Hyvla fänkålen tunt med mandolin och lägg fänkålsdillen åt sidan, skala och rensa apelsinerna. Lägg samman i en skål och pressa över lime, salta och häll på tequila och olivolja. Blanda så att dressingen fördelas jämnt och toppa slutligen med avocadon och fänkålsdillen.
  3. Ta upp torskryggen ur lagen och låt rinna av. Olja därefter in lätt med lite rapsolja och grilla/stek till önskad innertemp (jag brukar välja kring 47-48 grader). Servera fisken med salladen
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept