Tempurafriterade örter

20 m
4
Tempurafriterade örter
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 1,5 dl iskallt vatten
  • 1 ägg
  • 100 g mjöl
  • 1 knippe ramslök
  • 10 sishublad
  • andra vilda örter och ogräs
  • 1 huvud krispsallad
  • penséer
  • chilipeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sikta mjölet. Vispa samman ägg och vatten i en bunke. Rör ner mjölet försiktigt med ett par pinnar.
  2. Värm oljan till 180 grader. Doppa en ört åt gången i frityrsmeten och fritera endast ett par örter åt gången i 20-30 sekunder.
  3. Låt de friterade örterna droppa av på tidningspapper.
  4. Dekorera ett vackert uppläggningsfat med sallad och penséer. Lägg på de tempurafriterade örterna och strö över lite salt och chilipulver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept