Tempurafriterad broccoli, blomkål och haricot verts

Du behöver

  • 0,5 l frityrolja
  • 5-8 små buketter broccoli
  • 5-8 små buketter blomkål
  • 10 ­-15 haricot verts
  • tempuramix

Gör så här

  1. Tvätta och ansa grönsakerna till små buketter, lagom stora för en tugga.
  2. Rör ihop tempuramixen enligt anvisningarna på paketet. Vanligtvis tillsätter man endast vatten till mixen. Och konsistensen skall vara som en tjockare pannkakssmet. Fritera
    Häll i olja i en större kastrull. Värm upp till 170-180 grader. Kör med termometer om du är osäker. Det får inte bli för varmt
  3. Doppa grönsakerna i tempurasmeten. Lägg ner 5-10 åt gången i oljan och fritera ca 2 min. De skall bli gyllenbruna och krispiga.
  4. När de blivit gyllene, ta upp och lägg på hushållspapper. Servera snabbt så att krispet består.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept