Tekakor

Tekakor
Foto: TV4

Det här är grundreceptet på klassiska tekakor, luftiga och lätta. Baka ut dem runda eller i en hel form.

26 januari 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,6 l vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i vätskan. Blanda samman mjöl, socker och salt. Rör ner i vätskan, lite i taget. Arbeta samman till en lagom fast deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbord, kavla ut och ta ut kakor. Nagga och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 60 minuter. Värm ugnen till 225°.
  3. Grädda kakorna i ugn i 8-10 minuter. Låt svalna insvepta i bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept