Vaniljpannacotta med hjortronsoppa

Vaniljpannacotta med hjortronsoppa
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Vaniljpannacotta som serveras med en soppa gjord på hjortron.

3 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

Hjortronsoppa

  • 5 dl saft av hjortron (körd i saftmaja)
  • 0,5 dl sockerlag (0,3 dl vatten, 1 ¼ matsked socker)
  • 0,5 dl Lakkalikör (kan uteslutas)
  • 3 msk saft av citron

Pannacotta

  • 1 st gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,3 st vaniljstång, delad på längden

Garnering

  • hjortron, färska eller frysta
  • ev. sockerlag
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till hjortronsoppan och ställ den kallt.
  2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
  3. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen. Sila. Låt svalna något.
  4. Häll smeten i 4 glas eller en liten form. Ställ i kyl att stelna 3–4 timmar eller över natten.
  5. Stjälp upp pannacottan i en djup tallrik.
  6. Häll soppa runt och dekorera med färska eller frysta hjortron som gärna legat i lite sockerlag.
  7. Garnera med mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept