Pistaschblinier med lingonkaviar

Pistaschblinier med lingonkaviar
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Varsågod, här är en dessert skapat av Ted Johansson. Receptet kommer från boken Skogens mat.

3 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

Blinier

  • 15 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 dl osaltade, skalade pistaschmandlar
  • 4 st små äggulor
  • 2 st små äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • smör till stekning

Lingonkaviar

  • 350 g (6 dl) lingon
  • 0,75 dl strösocker

Vanilj- och citroncrème fraiche

  • 2 dl crème fraiche
  • skal av 1 citron
  • fröna av ½ vaniljstång
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner ½ dl vetemjöl. Täck över med en plastfilm och låt jäsa i rumstemperatur i 3 tim.
  2. Mal eller mixa pistaschmandeln. Tillsätt resten av mjölet, pistaschmandeln och äggulorna i smeten.
  3. Blanda väl. Vispa äggvitor och socker hårt till en maräng och vänd ner i smeten.
  4. Stek blinierna gyllenbruna i smör i en blinipanna eller pannkakslagg.
  5. Mixa 100 g lingon med sockret. Vänd ner resten av lingonen försiktigt.
  6. Blanda crème fraiche, citronskal, vaniljfrön och florsocker. Vispa till en fast konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept